Premijerka Ana Brnabić je vjerojatno jedna od najpoznatijih političarki u regionu o kojoj se zapravo vrlo malo zna. Iako svi znamo opšte informacije poput datuma i mjesta rođenja, mjesto boravka, ali i o njenoj porodici sa Milicom Đurđić i njihovim sinom, Brnabić nikada ne voli previše diskutovati o tim stvarima, jer smatra da privatni život ne mora biti na tapeti samo zato što je ona javna politička ličnost, a upravo zbog toga je mnogi i cijene. S druge strane, to je također razlog zašto mnogi pokušavaju “kopati” po njenom privatnom životu, ne bi li naišli na bilo šta zanimljivo što bi mogli podijeliti sa javnošću.

Ipak, premijerka vrlo vješto zna da se skriva od medija kada nije na dužnosti, pa ćete tako rijetko vidjeti bilo kakvu situaciju iz njenog svakodnevnog života. Međutim, neki ne odustaju, pa su tako “vrijedno” radili sve dok nisu uspjeli naći barem jednu sliku koja je stara čak 10 godina, a na kojoj se vidi premijerka  koja je bila u čamcu i davala izjavu za jednu hrvatsku televiziju. Naime, ona inače često ljetuje na Krku, gdje ima i porodičnu kuću zajedno sa svojim bratom, pa nije iznenađenje što su je zatekli baš tu. Ipak, ona tada nije bila toliko popularna kao danas, a izjavu je davala vezano za Jadransku obalu.

Inače, ona je u samo nekoliko navrata podijelila priče iz privatnog života, i to u periodu kada je dobila sina sa partnerkom Milicom. Tada je kazala kako je morala naučiti funkcionisati sa dosta manje spavanja nego ranije, ali i da je roditeljstvo promjenilo, pa se tako jednom svom timu hvalila samo zato što joj je sin podrignuo, nasmijala se ona.

Ads