Predsjednica vlade Srbije Ana Brnabić je bila svojevrsno iznenađenje kada je imanovana na ovu funkciju. Na Balkanu je rijetkost da žene obavljaju ovako visoke državničke funkcije,a posebno kada je neko mlad poput nje.

Ona je u trenutku imenovanja imala iza sebe dosta uspješnu političku karijeru ali su mnogi smatrali da je premlada i nedovoljno iskusna za ovu poziciju, ali su se prevarili. Ona ovaj tažak i zahtjevan posao obavlja skoro bez greške i već je svima jasno da ona ne posustaje ni pred najvećim problemima i to se najbolje pokazalo u ovim teškim vremenima kada vlada pandemija korona virusa.

Drugima je smetala i njena seksualna orijentacija jer je poznato da je ona gej i da već dugo živi sa svojom partnericom Milicom koja je po zanimanju doktorica i da imaju i sina. Balkan je sredina koja još ne prihvata istispolne veze i ona je pokazala ozbiljnu dozu hrabrosti što je otvoreno pokazala svoju orijentaciju, ili kako bi rekli što je “izašla iz ornmara”. Ipak, njen privatni život nema nikakve veze sa njenim poslom koji ona obavlja krajnje profesionalno. Inače, Ana Brnabić se uvijek pojavljuje u medijima smrknuta i smrtno ozbiljna pa mnogi imaju dojam da se ova žena ne zna nasmijati što nije tačno. Od kada je postala premijerka ona se nalazi pod budnim okom medija koji su uspjeli da pronađu neke fotogrtafije iz njene mladosti na kojima se vidi da i ona i te kako zna da se opusti i uživa.

Obzirom da na hrvatskom ostrvu Krku ona ima porodičnu kuću, tamo provodi i godišnji odmor a tamo je nastao i ovaj video snimak koji pokazuje Anu Brnabić koja je dala izjavu za jednu hrvatsku televiziju. Ona je jednom prilikom govorila i na temu majčinstva i rekla je da je predivan osjećaj biti roditelj ali i da mora naučiti kako da normalno funkcioniše sa nedostatkom sna. Priznala je i da je puno emotivnija od kada Milica i ona imaju sina.

Ads