Prije nekoliko dana je vijest da se poznata doktorica Violeta Ašanin ubila, šokirala cijelu Srbiju. Radi se o najpoznatijoj srskoj doktorici specijalisti za plastičnu hirurgiju, koja je kao klijente imala i mnoge poznate estradne ličnosti. Ona se usavršavala u inostranstvu na klinikama u Grčkoj, Americi i u drugim zemljama a iz svog polja rada je objavila i oko 40 naučnih radova od kojih su neki i nagrađivani.

Policiju je o ovom slučaju obavijestio njen suprug koji je rekao da su u stanu bili njih dvoje i njihov sin i da je njegova supruga otišla u kupatilo i nakon što je tamo ostala neuobičajeno dugo, njih dvojica su razvalili vrata i našli njeno krvavo tijelo pored kojeg se nalazio i nož. Patolog je ustvrdio da se na njenom tijelu nalaze dvije ubodne rane u predjelu srca i da je jedna od njih bila smrtonosna.

Kao razlog samoubistva se navodi depresija u kojoj se navodno doktorica Ašanin nalazila, jer je njena privatna klinika loše poslovala zbog pandemije korona virusom, dok neki tvrde da je imala problema i u emotivnoj vezi, ali niko sa sigurnošću ne zna razlog, jer se ona nikome nije povjeravala.

Njeni bliski prijatelji i članovi porodice su primjetili da se u posljednje vrijeme ona ponašala kao da ne mari ni za posao ni za kliniku i da je često počela izlaziti uveče. Postoje i oni koji ne vjeruju da je doktorica izvršila samoubistvo jer je pomalo čudno da se uspjela dva puta ubosti u predjelu srca a da pri tome nije ispustila ni glasa, a njena prijateljica Jelena Mačić je saopštila da se doktorica u to vrijeme nalazila sama u stanu sa svojim mužem, a da je njen sin bio u drugom stanu koji posjeduju u istoj zgradi i da je njegov otac došao po njega da mu kaže da mu majka dugo ne izlazi iz kupatila i da odu zajedno da provjere o čemu se radi.

Ads