Veliki broj poznatih ličnosti danas uživa veliku moć ali i luksuz, ali ono što se malo zna jeste da je dosta njih o tome moglo samo maštati kada su bili djeca jer su tada pretežno živjeli u lošijim uvjetima. Naime, mnogo njih često i priča o svom odrastanju, te priznaju kako i njihov život nije bio lak, te da nisu uvijek imali ono što imaju danas. Međutim, spletom okolnosti, borbom i radom, uspjeli su se izboriti za sebe pa tako danas postati veoma uticajne ličnosti u svojoj državi, ali i u regionu.

Jedna od takvih priča je i priča o Ivici Dačiću. Naime, ovaj dječak sa slike nekada je živio u jako teškim uvjetima sa svojom porodicom, a iako ne voli puno pričati o svom privatnom životu, tokom jednog intervjua je otvorio dušu i ispričao sve. Naime, Dačić je kao mali vrlo često išao sa svojom majkom u šumu kako bi brali gljive, koje su onda prodavali na pijaci i tako zarađivali za život. Ivica je kazao da je bio vrlo skroman kao dijete, jer je znao da mu njegovi roditelji ne mogu priuštiti dosta toga, a zbog toga je imao još veću želju da postane što uspješniji u životu.

Prihvatio se knjige, vrijedno učio i radio sve dok nije ušao u politiku gdje se snalazi kao riba u vodi. Ipak, priznao je da, iako ima veliku moć kao šef diplomatije, neostvareni san mu je da jednog dana postane predsjednik države. Iako mu nije bilo lako u mladim danima, on kaže kako ne žali ni zbog čega, a možda ne bi ni postao osoba kakva je danas da nije imao takvo djetinjstvo.

Ads