Mi se u nastavku današnjeg članka malo bavimo sa zdravljem, i segmentom kože koju mnogi tekako nepravedno zanemaruju. Retko se neguje, ne koristi se nikakva zaštita, ne maže se kremama, a to posebno važi za muškaarce. Mnogi od nas uopšte ne znaju da je koža naš najveći organ, i da bez njega ne bismo preživeli ni 24 sata, a mnogi odmah pomisle da je u pitanju srce ili mozak.

Ono što je također primetno u poslednje vreme, jesu teške bolesti kože, a tumor je u poslednjih  nekoliko godina postao i više nego učestao u celom svetu, ne birajući spol i godine. Treba svakako na vreme prepoznati kada nešto nije u redu sa vašom kožom. Tako da odmah ako imate kakve sumnjive fleke, ili mrlje po koži koje pre tu nisu bile, odmah se morate javiti kožnom lekaru.

Mi tako danas govorimo o staračkim pegama, koje se ne pojavljuju samo kod starijih osoba, nego su primetne u poslednje vreme i kod mlađih osoba. Ako iznenada dobijete ovakve pege, onda morate da znate da nešto nije u redu sa vašom jetrom, i ona vam na ovaj način pokazuje da je vreme da se ode do doktora. Ovakve pege su izrazitije u letnjem periodu, kada posebno treba biti oprezan, i ako idete na more, morate koristiti kremu za sunčanje sa visokim UV faktoroom. Kod dermatologa možete da dobijete neke lekove, ali definitivno, jednom kada ih dobijete jako teško ćete ih se rešiti. 

Ads