Čini se da je Kejt Midlton napokon riješila malo eksperimentisati sa svojim stajlingom, a kako to inače biva – krenula je od svoje frizure.

Princeza Šarlot i mali princ Džordž krenuli su u školu i fotografije nasmijane porodice obišle su svijet, na kojima Kejt i Vilijam drže za ruke svoje mališane u urednim teget uniformama. Aali, nova frizura vojvotkinje Kejt Midlton ipak je odvukla najveću pažnju.

Tako su tabloidi objavili brojne natpise o Kejt sa naslovima “Kejt postala plavuša”, primjećujući da je njena nova frizura možda i najveća promjena u imidžu otkako je poznata javnosti. Naravno, nije tako drastično kao što zvuči, ili je pod određenim svjetlom izgledala. Princeza je prošarala svoju bujnu smeđu kosu toplim, svijetlim pramenovima, te dobila nijansu za koju bi se moglo reći da je boja meda ili tamno plava.

Pojedini već naslućuju da će “prava” plava biti sljedeći korak, zato što se žene rijetko vrate u tamnije nijanse, a realno bi se i mogla zamisliti kao platinasta, a ne bi joj pritom ni stajalo loše. Ali, sumnjamo da će se vojvotkinja od Kembridža odlučiti za tako nešto.

Ipak, moguće je da je ovo tek početak. Neimenovani izvor u julu je povjerio People magazinu da je Kejt odlučila isprobati nove stvari i osvježiti svoj izgled.

-Kejt se osjeća kao da je u stilskoj rutini i smatra da joj je potrebno malo oštrine. Stoga ozbiljno radi na tome da izgleda modernije i mlađe – i u tome joj vrlo dobro ide, navodi izvor.