U mnogim brakovima i vezama se kad tad pojavi sumnja u partnerovu vjernost, zbog čega je važno biti miran i posmatrati sljedeće stvari. Živjeti sa sumnjama o prevari je nešto najgore što može zadesiti osobu u vezi, zbog čega je važno presabrati se i razmisliti dobro o prirodi odnosa. Naravno uvijek postoje mali znaci koji mogu da vam pomognu da shvatite da li su vaše sumnje osnovane, ili su plod straha. To najbolje zna Julia Hartli Mur, privatna detektivka sa Novog Zelanda. Prema njenom mišljenju, ključno da obraite pažnju na sljedeće stvari:

Male promjene u ponašanju

Jedan od prvih znakova je nagla tajnovitost i potreba da se osame. Ujedno, partner tada postaje osjetljiv na svoj mobillni telefon, te pazi da li će ga uzeti u ruke, dok ranije nije imao takvih problema.

Često spominjanje neke osobu

Ako vaš partner nago počne da govori o nekoj osobi, ili samo da je spominje, imate razlog za sumnju. U slučaju da o toj osobi govori ružno, također se možete zapitati o prirodu njihovog odnosa jer to mnogi rade kako bi vas udaljili od nje.

Ne pronalazite račun za telefon ili kreditnu karticu

Ovo također može biti jedan od znakova prevare, jer partneri često kriju pozive ili trošove. “Klasičan slučaj da žena nakon Dana zajubjlenih nađe račun za poklon koji uopšte nije dobila”, objasnila je Julija.
Ona je na kraju dodala da je važno da imate dokaz, jer u suprotnom, ako ga optužite, daćete mu doznanja da niste sigurni i ostavićete mu prostor za poricanje.