Stiglo nam je proljeće, a danas smo već ušli u maj i po kalendaru proljeće je već nastupilo, a bliži nam se ljeto. OVo je jedno od najljepših godišnjih doba, a sada se sve budi nako zime koja je bila duga i naporna. Sada već možemo da čujemo cvrkut ptica, žubore potoci, kao i životinje koje su se počele da bude nakon dugog zimskog sna. Sada sa ovom promjenom vremena, dolaze nam i one stvari kojih se čvojek može reći plaši.

Dolaskom proljeća, životinje koje se bude su jako nezgodne u bilo kojem obliku da se nalaze, i nije ih nikako zgodno gledati, a jedne od takvih sigurno zmija. Mnogo su klizave i sluzave u večini slučajeva one se nalaze u travi, pa tako da ih možemo lagano nagaziti. Tada se zmije osjete uplašeno i ugroženo, pa odmah krenu da ujede, što je jako opaso zbog činjenice da su jako otrovne.

Zmije su se već nekoliko godina pravo udomaćile pa takod a se sve više zmija dolazi u civilizaciju jer su potrazi za hranom i redovno se pojavljuju ispred naših domova. Sada svi postavljaju pitanje kako da se riješe zmija na što bezbolniji način. Ono što je poznato jeste da zmije ne vole nikaok ježeve i da je on njihov veliki neprijatelj. Ako nemate ježeve, možete da uzmete igračku u obliku ježa, a ono što je još zanimljivo da zmija ne voli miris benzina. Uzmite jednu flašicu i u nju stavite benzin ili naftu, pa ćete na taj način riješiti zmija. Ako budete isprobali ovo pišite nam u komentare.

Ads