Iako je prošlo skoro dvije godine, i dan danas možemo čuti od velikog broja ljudi kako spominju kralja narodne muzike u najboljem mogućem svjetlu. On je oduvijek mnogima bio veliki uzor, idol, pjevač kakvog nismo i ko zna da li ćemo više ikada imati, pravi profesionalac u svom poslu. Nije bilo tona ni dionice koji on nije mogao otpjevati, a iako veliki broj kandidata u muzičkim takmičenjima pjeva njegove pjesme, malo ko uspije to izvesti barem na korektan način, upravo zato jer je on bio jedan od rijetkih koji je mogao sve.

Naime, iza Šabana su ostala njegova djeca i supruga, a Ilda, njegova kćerka, krenula je očevim stopama. Naime, ona se već duže vrijeme bavi pjevanjem što je njena velika strast, ali isto tako je Ilda dosta bila vezana uz svog oca. On joj je bio i otac, i prijatelj i mentor, najveći uzor kako u životu tako i u muzici, a mnogi smatraju kako je sigurno bila privilegija odrasti uz takvu ličnost. Naime, Ildi je mnogo teško pala smrt njenog oca, bila je jako dugo povučena, a često je odlazila upravo na vikendicu gdje je njen otac najviše volio provoditi vrijeme.

Ilda je objavila jednu pjesmu već za svog oca ali je nije planirala distribuirati kao ostale pjesme radi zarade, nego je to bio  više njen način da se pozdravi sa njim. Sada je ona objavila novu pjesmu “Sad me tražiš”, a ujedno je objavila i spot, što je mnoge razveselilo, pogotovo sve one koji su njeni veliki fanovi. Pjesmu možete poslušati OVDJE

Ads