Gzavije Betel, premijer Luksemburga ugostio je zajedno sa njegovim suprugom arhitektom Gotje Destenejem jučer u gradu Luksemburgu srpsku premijerku Anu Brnabić i njenu partnerku doktoricu Milicu Đurđić, a sve medije obilaze fotografije njihovog susreta.

Budući da je partnerka srbijanske premijerke poznata kao žena sa istančanim stilom, lijepa Milica odgovorila je modnom zadatku i ovog puta. Izabrala je jednostavnu odjevnu kombinaciju i istovremeno vrlo efektnu, za običan dan u Luksemburgu, a najprije fenomenalan trenč mantil upada u oči, komad bez kojeg se jesen ne može zamisliti.

Ono što je posebno interesantno, jeste da je Milica jučer ponijela trenč u maslinasto zelenoj, odnosno kaki boji umjesto klasičnog bež modela. Maslinasto zelena boja inače je ove godine naročito aktuelna za jesen pred nama.

Podsjećanja radi, nedavno se Milica Đurđić porodila nakon što je ostala u drugom stanju putem vještačke oplodnje, kako bi se ona i njena partnerka konačno ostvarile u ulozi roditelja, te je na svijet donijela zdravog dječaka.

Više informacija o njenom porođaju međutim, ostalo je nepoznato za javnost, pa se željno iščekuje svaka nova vijest vezana za njihovo dijete, mada je izvjesno da Ana Brnabić i njena partnerka nastoje da što više sačuvaju privatnost svog sina. Interesantno je da Brnabićeva još uvijek nije potegla pitanje prava na roditeljstvo u slučaju istospolnih zajednica, iako je na poziciji da traži takve izmjene, a tu neće još dugo ostati.