Poznati srpski reper Dalibor Andonov Gru nastradao je u ponedjeljak u 47. godini života, u Zemunu nakon vožnje kajtinga.

Njegova supruga saznala je na užasan način da joj je suprug tragično nastradao, a onda se uputila u policiju nakon nekoliko sati da bi saznala pojedinosti o tragediji. Jutro nakon njegove pogibije, fotoreporteri su uslikali Danicu kada se vraćala u porodični stan u na Vidikovcu.

Lijepa Danica koja je inače bivša manekenka, izašla je iz auta pognute glave i uputila se prema stanu, odjevena potpuno u crno. Gruova udovica ušla je u zgradu spuštene glave i sva otečena. Išla je završiti organizaciju sahrane pokojnog supruga i neophodnu papirologiju.

Gru se inače smatra začetnikom rep scene, ne samo u Srbiji, nego i u regionu. Nakon objave prvog rep albuma u Srbiji ’95.godine koji je izdao pod nazivom Da li imaš pravo, Gru je 1996. godine objavio i komercijalno najuspješniji rep album u Srbiji svih vremena pod nazivom Gru 2 te postao lider stare škole srpskog repera koju su činili Rhytm Attack, Monteniggers, Who is the best i CYa.

Gru je uz velike albume Biću tu, Petak, provukao i Srce – gangsterski prkosnu himnu, te emotivnu razarajuću “Dosta mi je svega”, čime je uspostavio odličan balans između undergrounda i komercijalnog. Do danas niko u regionu nije uspio da napravi uspješniji rep album. Mnoge fanove ovog vrhunskog umjetnika pogodila je njegova tragična pogibija, a donijela je njegovim prijateljima sa scene veliku tugu, koji su se emotivnim porukama opraštali od njega.