Cela Srbija je potrešena događajem koji se desio jutros negdje iza 9 sati, nedaleko od Loznice, u selu Brasina. Naime, kako prenose mediji, ova nesreća se desila na kilometar od granične linije sa Bosnom i Hercegovinom, a prema navodim javnog servisa, jedan pilot je izgubio život, dok se za drugim još uvijek traga. Ova nesreća se desila jutros, kada je vojni avion Mig-21 pao u dvorište mještanina ovog sela, koji je također zadobio ozljede, te je prevezen kolima Hitne pomoći u Lozničku bolnicu.

Avion se nalazi u neprepoznatljivom stanju, a dijelovi se nalaze svuda po dvorištu. Vatrogasci su također odmah došli na mjesto nesreće i gasili dijelove koji su gorili i prouzrokovali gusti crni dim koji se širio po cijelom mjestu. Iz Ministarstva obrane je također stiglo saopštenje o tome kako je avion jutros prije polijetanja bio pregledan i ispravan, te ne mogu još uvijek shvatiti šta je moglo biti uzrok ovoj nesreći. Zbog navoda da je u avionu bio još jedan pilot, policijski helikopter vrši potragu iz zraka za njime, obzirom da se nije nalazio nigdje u blizini olupina.

Posebno jezive scene su bili dijelovi ljudskog tijela koji su se nalazili pored olupine, a pretpostavlja se da je u pitanju jedan od pilota. Od aviona nije ostalo ništa, a mještani kažu kako su vidjeli da se avion naglo okrenuo a onda je samo krenuo da pada, te je zamalo udario u kuću njihovog komšije koji ima lakše povrede, ali i opekotine na leđima, zbog čega mu je i ukazana medicinska pomoć. VIDEO pogledajte OVDJE

Ads