U narodu postoji jedna stara izreka koja kaže da se poklonu ne gleda u zube, ali kada je reč o venčanjima i poklonima za mladence, možda bi bilo najbolje da se ispune želej tog para na čiju svadbu idete. Poznato je da u poslednje vreme mnogi parovi koji se odluče da naprave svadbu obično svojim gostima kažu da im donesu na poklon, a to često budu stvarčice ili uređaji koji su im neophodni.

Ali mnogi smatraju kako je najbolje da na poklon dobiju novac, pa da sami kupe šta im je potrebno. Međutim, taj stav ponekad zna i da razbesni goste koji su možda planirali sami da odaberu poklon, a ne da im neko kaže šta će da odnesu i koliko će novca da stave u kovertu. Kako su se već održala neka od venčanja nakon što su ukinute kovid mere, o mnogim svadbama i veseljima i dalje se mnogo prča. Tako se o jednom veselju na jugu Srbije priča i mesec dana kasnije. “Bili smo na jednoj svadbi kod prvih komšija koji žive preko puta naše kuće. Čuli smo da na poklon mladenci žele da im gosti donesu novac, pa smo tako i uradili.

Koliko sam mogla da vidim na proslavi, većina zvanica je donosila koverte koje je ubacivala u jednu kutiju koja je bila tik pored mladenaca. Veselje je bilo prelepo. Međutim, nakon svadbe čula sam priče po komšiluku kako je mladoženjina majka pričala da im se nije isplatilo to što su pravili svadbu jer je većina gostiju u koverte stavljala po 20, 30 i 40 evra, bukvalno samo da plate stolicu”, rekla je prva komšinica i dodala kako je bila kod nje na kafi i kako je rekla da je bruka što su nekoliko koverata bez potpisa našli po 20 dinara.. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Ads