Ovaj period godine poznat je po raznim virozama i prehladama, pa tako skoro svaka osoba barem malo osjeti prehladu na svojoj koži, a internet je inače mjesto na kojem možemo da pronađemo razne savjete koje namirnice da koristimo u tim situacijama, kao i to kako da na prirodan način se riješimo prehlade, i da novac ne bacamo na razne lijekove i preparate iz apoteka.

Mi u nastavku pišemo o magnezijumu koji je jedan od najmoćnijih minerala i koji u ljudskom organizmu vrši više od 300 funkcija što je pokazatelj koliko je on bitan za naše cjelokupno zdravstveno stanje. Magnezijum je veoma važan ko-faktor, što znači da omogućava mnoge hemijske reakcije u tijelu. Konkretno, magnezijum igra ulogu u proizvodnji energije, kontroli krvnog pritiska i šećera u krvi, funkciji mišića i nerava i zdravlju kostiju. Isto tako, on pomaže u stvaranju glutationa, koji je glavni antioksidans u našem tijelu, i koji omogućava da naš imunološki sistem bude snažan.

Iako većina ljudi zna koliko je magnezijum za naš organizam bitan, mnogi ga ne unose dovoljno, a mi vam u nastavku odnosimo neke od namirnica koje su pune magnezijuma, kojeg u izobilju najviše ima u povrću, i to posebno u tamnom lisnatom zelenom povrću poput špinata i kelja, a 90% odsto odraslih upravo ove namirnice ne jede dovoljno. Prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti. Integralne žitarice i pasulj su drugi vrhunski izvori, ali mnogi od nas isto tako konzumiraju premalo i tih namirnica. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Ads