U nastavku današnjeg članka se bavimo sa vestima koje se tiču istoka, a kraj ove godine nas se polako bliži a kada je u pitanju ra t u Ukrajini koji je Rusija pokrenula još u februaru još uvek nema kraja niti se bliži kraju. Kako možemo da vidimo ovaj ra tni sukob je izazvao veliku krizu u svetu a najviše se to oseti kod nas na Balkanu.

Poznato je da Rusija se zalaže za očuvanje suveriniteta Srbije, izjavio je danas ruski predsednk Vladimir Putin na ceremoniji predaje akreditivnih pisama stranihi ambasadora kojoj je prisustvovao i ambasador Srbije u Moskvi Momčilo Babić.

“U okviru međunarodnog prava, oslanjajući se pre svega na Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN, nastavićemo da pružamo srpskim prijateljima sveobuhvatnu podršku u očuvanju legitimnih prava i interesa Srbije, zaštiti njenog državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta” rekao je predsednik Rusije, Vladimir Putin. Također, on je istakao da Rusiju i Srbiju povezuju odnosi strateškog partnerstva zasnovani na tradiciji prijateljstva kulture, duhovne i istorijske bliskosti bratksih naroda. Putin je dodao:

“Sa predsednikom Vučićem redovno razmatram na ličnim sastancima i u telefonskim razgovorima ključna pitanja daljeg razvoja saradnje. Cenimo želju srpskih prijatelja da vode uravnoteženu, nezavisnu politiku na međunarodnoj areni i nastavićemo da radimo zajedno na produbljivanju političkog dijaloga, širenju saradnje u ekonomiji, trgovini, naučnoj, tehničkoj, kulturnoj i humanitarnoj sferi”. Također, on je napomenuo da će Rusija podržavati Srbiju u odbrani njenih prava i interesa.

Ads