Dragana Mirković jedna je od najpoznatijih balkanskih diva, pjevačica koja je ostvarila veoma uspješnu karijeru i to je sve sama postigla svojim radom i trudom. Ona je jedna od rijetkih koja svoju karijeru nije gradila na skandalima i aferama, a vrlo rijetko se može naći nešto upitno o njoj u medijima. Luče iz Kasidola, kako su joj dali nadimak tamo, postala je prava zvijezda, a njene pjesme se pjevaju u svim krajevima Balkana.

Dragana i svoj privatni život drži daleko od očiju javnosti, a kako i sama kaže, nikada nije voljela svoju porodicu izlagati nepotrebno javnosti, pogotovo što mediji vrlo često znaju okrenuti stvari u svoju korist. Čak i kada se slave rođendani njene djece, ona striktno moli sve goste da fotografije ne objavljuju nigdje u javnosti, obzirom da ne želi nikakav publicitet na taj način. Ono što je poznato jeste da su Dragana i njen suprug Toni veoma bogati i da žive u luksuzu, o čemu govori i činjenica da sa porodicom žive u jednom bećkom dvorcu. Ipak, jednom prilikom došlo je do nemilog događaja, kada su odlučili renovirati dio dvorca koji je bio u lošijem stanju, pa su zaposlili jednu austrijsku firmu da se bavi time. Ono što nisu znali jeste da će im policija uletiti u taj dvorac kako bi pohapsili ilegalnu radnu snagu.

Jedan od policajaca je kazao kako su tamo zatekli dosta radnika sa Balkana bez radne dozvole, a Draganin suprug se nakon svega oglasio u medijima i kazao kako on i Dragana nisu pojma imali o tome jer su bili u inostranstvu, a firmi su prepustili sve radove. On je tako kazao kako je više austrijskih firmi radilo na gradilištu i da pojma nisu imali da se tako nešto može desiti, jer sve firme imaju uredne dozvole. Dragana je sama kasnije demantovala da je bilo hapšenja u dvorcu te kako je u pitanju bila rutinska kontrola.

Ads