Danas u nastavku ovog današnjeg članka, donosimo jeednu jako zanimljivu ali pomalo i tužnu priču koja nam dolazi iz Srbije. Nikada nismo svesni šta bi mogli da pronađemo na nekom mestu jer nikada ne znamo šta se može naći ispod zemlje, koja krije na hiljadu misterija širom sveta.

To je najviše primetno na mestima ili na područjima gde su nekada bili ratovi, da se destinama godina posle pronađu ili ljudski ostaci ili neke druge zanimljive priče, ili možda predmeti iz prošlosti koji danas imaju jako veliku važnosti. Tako se mi danas fokusiramo na granični prelaz Gostun gde su rađeni određeni vrste radova, a prilikom radova kada je bager čistio jedan kanal, pronađeno je nešto stvarno misteriozno i sablasno. Radnici su naišli na staru nekropolu, koja dati iz srednjeg veka, a oni kojis u radili prvi na analizi kostiju i predmeta iz tog doba, nije bilo nimalo ugodno na prvu loptu.

Tako su oni naišli na hrpu kostiju koja su bila razbacana okolo, a kasnije su stručnjaci ustanovili da su u pitanju dece starosti od 10-12 godina starosti. Nakon toga radnicima su se pridružili i stručnjaci iz Prijepolja, koji su pronašli još kostiju, međutim ovaj put od starijih osoba te su svi detalji i kosti premešteni u muzej u Prijepolje na daljne veštačenje.

Također, direktor ovog muzej je dalje naveo da se osim kostiju na ovom području pronašlo još čak 32 stećka iz srednje veka. Tako za sada je celi prostor ograničen, jer se čeka radna dozvola od osoba kojima u stvari pripada ovo zemljište. Možete i sami da pogledate..

Ads