Od kako je nestao Matej Periša cjelokupna javnost zainteresovana je za njegov slučaj, i svaki dan prate potragu za njim, a u javnosti se do sada pojavilo mnogo detalja, teorija i mnogo toga. Ljudi su jednostavno šokirani time, da i nakon 16 dana intenzivne potrage za njim, još uvijek nema nikakvih rezultata i napretka, a vjerujemo da niko ne može da zamisli kako je njegovoj porodici koja još uvijek nema nikakvih informacija.

Njegov otac Nenad, koji je inače međunarodni vaterpolo sudija, je odmah nakon što je čuo da je njegov sin nestao, došao u Beograd i uključio se u potragu za svojim sinom, a nebrojeno puta do sada stao je pred TV kamere hrabro pričao o istrazi i svim detaljima o kojima svi pričaju i pišu. Podsjećanja radi, Matej je nestao u noći između 30. i 31. decembra kada je iz za sada nepoznatog razloga napustio klub “Gotik” u Beton hali gdje je trčeći otišao do Save promenade i približio se vodi i od tada mu se gubi svaki trag.

Jedna žena je u znak podrške njegovim roditeljima i porodici željela da objavi pjesmu koju je napisala njena drugarica R.M. povodom Matejinog nestanka. Ona je poslala mejl na adresu redakcije Kurira u kojem je pisalo: “Zamolila me prijateljica da Vam pošaljem pesmu koju je napisala povodom nestanka mladića iz Splita, a u nadi da će biti objavljeno, što bi joj puno značilo jer želi da njene reči stignu kao podrška do Matejevih roditelja. Šaljem Vam pesmu Radmile Bradić i koristim priliku da vas zamolim da se moje ime nigde ne pominje.” Pjesmu možete pročitati ovde.

Ads