Pjevač za sva vremena, kralj narodne muzike, čovjek koji je svaku notu mogao otpjevati sa takvom lakoćom da svima dah stane dok ga slušaju, nažalost nas je napustio prije godinu i po dana. Pokojni Šaban Šaulić bio je jedan, jedini i neponovljivi, a teško da će se na sceni više pojaviti takva veličina poput njega. Ljudi su ga još više voljeli zato što je bio skroman, pošten i nikada se nije previše isticao onim što ima, čak i kada je imao najviše. Za njega je muzika bila ljubav, a ne posao, i to se vidjelo i na njegovim nastupima.

Pokojni Šaulić neko vrijeme je bio i u žiriju Zvezda Granda gdje je imao priliku ocjenjivati takmičare i nove nade narodne muzike u Grandu, ali je nakon nekog vremena ipak otišao odatle. Iako na početku nije htio govoriti o razlozima svog odlaska, kasnije je priznao u jednom intervjuu zašto je to uradio. Naime, Šaban je tada rekao kako je jednostavno sve to bilo previše za njega. Radilo se od 3 popodne do 4 ujutro, a Saša im je davao neku simboličnu sumu, crkavicu, za sav taj rad i trud, pa je na kraju imao više troškova nego zarade.

Šabanu je tada zasmetalo i pretjerano kritikovanje kandidata zbog njihovog stila i onog što su obukli, pa je rekao: “Nisam mogao da vrijeđam tu djecu. Kako da blatim nekoga na osnovu oblačenja, a možda nema para? Možda je sirotinja, došao iz sela i nema ništa bolje. To me je baš nerviralo”, a kazao je da je iz istog razloga takmičenje napustila i Zorica Brunclik. On je dodao da nije ljudski da se takve stvari rade, pogotovo jer ta djeca nemaju novca, i nije u redu da ih se sramoti na takav način.

Ads