Zima je već uveliko počela, ali sada tek ona prava sa snijegom i svim problemima koje on donosi, a pri tom mislimo posebno na vozače i muke koje oni imaju skoro svaki dan. Svako jutro kada krenu negdje vozači moraju da odleđuju brave, da se namuče dok upale auti ili slično, a prema prognozama meteorologa sljedećih nekoliko dana temperatura će biti ispod nule, tako da njihove muke ostaju.

Međutim, mi vam u nastavku donosimo jedno jednostavno rješenje i trik, koji je sa svima podijelio jedan automehaničar po imenu Dragan R. koji radi u jednom beogradskom auto-servisu, i on je objasnio šta uraditi u navedenim ili sličnim situacijama, pa je rekao sljedeće:

“Ako vam se brava zamrzne, najbolje je naprskati je posebnim sredstvom za odmrzavanje, kog ima na benzinskim pumpama. Ako to nemate, onda ugrejte ključ držeći ga kleštima i zagrevati upaljačem. Ako zalede prozori, preporuka je upaliti grejanje u autu i čekati da se led otopi. Stakla nikako ne polivati toplom vodom jer može doći do njihovog pucanja”, a onda je dodao:

“Ako auto vergla i neće da upali, problem može biti u akumulatoru ili zamrznutoj liniji za dovod goriva, zbog čega je uvek bolje imati više od pola rezervoara. Ukoliko auto ne upali iz prve, dobro je upaliti ga na kablove iz drugog, napunjenog akumulatora. Nije loše krenuti u drugoj brzini jer se tada pravi manje obrtaja, te će auto lakše krenuti” rekao je Dragan. Vaša mišljenja? Pišite nam u komentarima ispod.

Ads