Jedan od problema sa kojim se suočava ogroman broj ljudi danas su upravo gljivice na noktima. Skoro da i ne postoji osoba koja se barem jednom u životu nije susrela sa ovim problemom, a najviše od toga stradaju oni koji provode dosta vremena u zatvorenoj obući, pretežno svi oni koji su zaposleni i provode više od osam sati u takvoj obući. Problem sa gljivicama nije samo njihova pojava, nego to što se vrlo teško mogu iskorijeniti, pa se tako znaju neko vrijeme blago povući, ali se svaki put vraćaju.

Ipak, postoji rješenje i za to, i to na prirodan način, bez upotrebe skupocjenih krema i preparata koji većinom i ne odrade posao. Naime, sve što vam je potrebno jeste par sastojaka koje, ako i nemate u kući možete prilično lako nabaviti u skoro svim radnjama, kao što su limun, bjeli luk, soda bikarbona, jabukovo sirće, hidrogen i slični preparati. Soda bikarbona vjerojatno je jedna od najkorištenijih stvari u domaćinstvima, obzirom da se koristi i u kuhanju, ali i za skidanje kamenca, kao i za izbjeljivanje zubi. Međutim ,da li ste znali da je soda odličan saveznik u borbi protiv gljivica na noktima? Naime, u jednom istraživanju je dokazano da je 79% ispitanika riješilo svoj problem upravo sa sodom.

Preporučuje se da se soda stavlja u cipele preko noći kako bi izvukla svu nepotrebnu vlagu, a ako se koristi direktno na nogama, najbolje je napraviti toplu kupku, tako što ćete staviti sodu u toplu vodu i držati noge barem deset minuta, a onda ih isperete vodom.

Ads