O mnogim stvarima za koje inače nikada ne bismo ni čuli saznamo zahvaljujući internetu vrlo brzo nakon što su se one desile. Nekada davno, kada bi vam neko pročao o nekim događajima ne biste mu vjerovali, ali danas imamo video snimke i mnoge svjedoke pojedinih događaja koji odmah na svojim profilima na društvenim mrežama objave sve o onome čemu su sami prisustvovali.

Drugi ljudi takve snimke gledaju i djele i za čas posla cijeli svijet sazna šta se desilo. Jedan takav jako neobičan događaj se desio na jednoj plaži iu Italiji. Tamo je naime na ljetovanje otišla jedna austrijska  porodica, par sa šestoro djece, i uživali su u svom odmoru sve dok jednog dana na samoj plaži gospođa koja ima 45 godina nije osjetila strašne bolove u stomaku.

Ona je u jednom trenutku osjetila da joj je loše a onda je na osnovu svog iskustva shvatila o čemu se radi. Iako nije ni znala da je trudna, po bolovima koje je osjećala shvatila je da se porađa. Na svu sreću na plaži se slučajno zatekla i medicinska sestra koja radi na porođajnom odjelu pa joj je pomogla pri porođaju. Sve ovo se desilo 1. avgusta ali se pročulo o ovom događaju tek nakon što su majka i beba napustile bolnicu.

Pri porodu je pomagao i spasilac sa plaže koji se zove Paolo pa su roditelji odlučili po njemu nazvati svog sina koji je i za njih same bio iznenađenje. Dječak je upisan u opštini Katolika gdje se i rodio a tu su dočekani sa šampanjcem i balonima i malom proslavom koja je priređena njima u čast. Uz čestitke koje su im uputile tamošnje vlasti rekli su da se nadaju da će Paolo i svoj prvi rođendan dočekati u svom rodnom mjestu.

 

Ads