Nedavno je obilježeno 2 godine od tragične nesreće koja je oduzela život folk legendi Šabanu Šauliću i mnogi ljudi koje je Šaban poznavao (a ima ih baš puno) su se prisjetili ovog narodnjačkog velikana. Jedan od njih je Šabanov mlađi kolega koji je u to vrijeme također doživio veliku saobraćajnu nesreću zbog koje je morao koristiti štake da hoda.

Na televiziji Kurir, u emisiji Sceniranje, Darko je otkrio da je Šaban bio za njega veliki prijatelj, kolega i mentor. Izjavio je kako je Šaban bio strašno ljut na njega zbog nesreće i jer ga je već bio upozorio da će se takvo nešto desiti. Darko Lazić je, uprkos svom fizičkom stanju 2019. godine nakon nesreće, odlučio da ipak ode na Šabanovu sahranu jer si ne bi mogao nikada oprostiti da makar porodici ne izjavi saučešće i konačno se oprosti od svog prijatelja. Doktori su mu tada rekli da ne smije hodati sa štakama duže od par minuta, ali se Darko ipak odlučio da ode na sahranu ali ne i da u potpunosti isprati ukop budući da nije bio fizički sposoban podnijeti toliki put.

Darko je shrvan gubitkom Šabana i vidi se da mu je mnogo značio te je izjavio da je neke stvari koje mu je Šaban rekao i savjetovao zapamtio i da će se zauvijek sjećati svega što mu je prijatelj i mentor podario u vidu životnih i poslovnih mudrosti, te naročito kako mu je pomogao oko pjevanja. Šta vi mislite o svemu ovome? Da li slušate Darka Lazića i Šabana Šaulića?

Ads