Kraj 2020. bio je i više nego tragičan, pa je tako  i zaokružio čitavu tu nesretnu godinu koju bi većina najviše voljela da zaboravi i da se pravi kao da nije ni postojala, to je pretežno zato što su mnogi doživjeli velike gubitke, porodične ili prijateljske, životi su nam se totalno izmjenili u strah i paniku, nošenje maski, fizičku distancu, neviđanje naših dragih osoba, a na kraju su mnogi ljudi ostali i bez svojih domova u Hrvatskoj, gdje je došlo do razdornog potresa.

Međutim, prilično se zavaravamo kada mislimo kako nam 2021. donosi magični štapić uz koji će sve brige i nevolje nestati, a ako je suditi po samom početku godine, ništa dobro nas ne čeka. Naime, već prvog januara čitav region potresla je vijest o čak osmero mladih koji su tragično preminuli u vikendici slaveći novu godinu. Otkako je ova vijest objavljena, vrte se razne priče i teorije o tome kako je došlo do ove nesreće, pa su se tako spominjale plinske peći, a mnogi su spominjali i “plinski top” koji je navodno bio uz kobni agregat, ali je utvrđeno da to nije istina, i da je zapravo najvjerojatnije agregat koji se nalazio u ostavi, uzrokovao trovanje monoksidom.

Naime, prozor koji je bio otvoren na pola nalazio se tačno prekoputa prostorije gdje su mladi slavili novu godinu, a druga vrata ostave bila su odškrinuta, te je tako izduvni gas, bolje rečeno monoksid, pogušio njih osam. Oni su slavili novu godinu zajedno sa još šest prijatelja koji su oko četiri sata ujutro otišli u svoju vikendicu, odmah do njihove da spavaju. Kada ih roditelji nikog nisu mogli dobiti oko 10 sati ujutro, zvali su njihove prijatelje iz susedne vikendice da vide šta se dešava. Oni su odmah otišli tamo, a kad su vidjeli da nema odgovora, razbili su prozor i pronašli jezive prizore mrtvih prijatelja.

Ads