Principi Feng Šui načina življenja imaju pravila koja se odnose na razne aspekte života čovjeka. Feng Šui je jedna od „Pet umjetnosti Kineske metafizike“, te kroz prakse koje se predlažu posmatra arhitekturu u pogledu nevidljivih sila koje povezuju cijeli univerzum, našu planetu i ljude na njoj, poznatu kao Ći. Postoje mnoga pravila oko uređenja doma raznim predmetima koji vam mogu donijeti sreću, zdravlje itd. ali također postoje i pravila koja se odnose na predmete koji nose nesreću i loše utiču na vas i vaš život.

Lista sadrži brojne predmete, neki od njih su pokvareni ili oštećeni satovi obzirom da se njihova funcija bazira na tačnosti vremena koje pokazuju, te se smatra da bi vaš život išao naprijed potrebno je da su svi satovi koje imate ispravni. Vjeruje se da nesipravan sat u domu može prizvati i smrt. Sljedeći je zastarjeli kalendar, on može dijeliti mjesto sa pokvarenim satom, jer jednako je loše imati ga u kući. Po vjerovanju on skraćuje život i šteti prosperitetu vlasnika. Na kraju krajeva, šta će vam zastarjeli kalendar?

Među stvarima koje se ne preporučuju da imate u domu zbog loše energije koju nose sa sobom su i preparirane životinje. Srećom u posljednje vrijeme ljudi sve manje prave preparirane trofeje iz lova, ali nije loše imati i ovo pravilo na umu. Pored mrtvih životinja ne preporučuju se ni Uvenule biljke, sama beživotnost bilo kakvog nekada živog predmeta samo donosi lošu energiju i narušava bilo kakvu pozitivu koju pokušavate postići u uređenju vašeg doma. Za više preporuka posjetite LINK

Ads