U krevetu provodimo dosta vremena, prosječna ososba provede 26 godina u krevetu spavajući, a da ne pričamo o vremenu koje provedemo pokušavajući da zaspimo. U mnogim kulturama mjesto gdje spavamo krije mnogo tajni i može pomoći kako u zdravlju tako i ovozemaljskim bogatsvima. Prema feng šui filozofiji krevet je mjesto koje koristimo za odmor, opuštanje nakon napornog radnog dana i naravno za spavanje. Zbog takve primjene potrebno je da krevet bude uredan, prozračan i poseban. Ispod kreveta je najbolje da je prazan prostor koji omogućava ventilaciju.

Zbog modernijeg stila života i sve većeg broja stvari koje posjedujemo i prostor ispod kreveta se pretvorio u skladište, to je otišlo do te mjere da danas možemo kupitit kreveta sa ladicama ispod dušeka. Prema feng šui filoziofiji, ovakav pristup prostoru ispod kreveta ima negativan uticaj, u manjoj mjeri ali ipak negativan, na zdravlje i blagostanje vaše porodice. Ipak po ovoj filozofiji uređenja životnog okruženja postoji i nešto što je preporučljivo da se smjesti ispod kreveta, a to je „kutija sa blagom“. Uvriježeno je mišljenje da sam materijal od kojeg je napravljena ovakva kutija može pomoći da vam se „ostvare snovi“ . Drvene kutije pomažu u plodnosti, tako da je takva kutija poželjna za parove koji pokušavaju začeti dijete. Druga opcija je zlatna kutija, ili pak od nekog drugog vrijednog metala, pa čak i od dragog kamenja. Za ovakve kutije se smatra da donose bogatsvo i imućnost. za kraj tu su i kutije od „zemlje“ koje navodno donose slavu i moć onome koji spava iznad njih.

Ako je vaša želja novac, onda je potrebno da u kutiju smjestite različite apoene novca, zlato, srebro ili bilo kakav nakit. Ipak iako je riječ o novcu ni u kom slučaju ne ubacujte kovanice.

Ads