Razni savjeti i trikovi su nam dostupni na internetu i druuštvenim mrežama koje su poslednjih par nekoliko godina doživjele veliki napredak. Ljudi postavljaju mnogo toga zanimljivog što nam može biti od velike koristi, što je slučaj i sa pričom koju vam donosimo u nastavku, a koja će biti od velike koristi i pomoći onima koji najviše vremena provode u kuhinji i koji uživaju da spremaju hranu.

Vjerujemo da i vi kao i mnogi kada pomislite da treba da pržite neku hranu dođe vam muka jer znate da će vam ulje poprskati sve. Međutim mi vam u nastavku donosimo jedan trik i savjet koji će vam itekako pomoći i vaš problem će biti riješen, a onda ćete uživati kada bude spremali hranu. Malo je onih koji znaju za ovaj trik, a radi se o tome kada stavite ulje u tiganj da se zagrije, treba da stavite i malo soli.

Ono što je još bitno jeste to da prije nego što pripremljene sastojke stavite u zagrijano ulje, treba da ga dobro osušite, jer od velike važnosti je da namirnice koje stavljate na zagrijano ulje ne bude vlažno, jer kombinacija vlage i vrelog ulja dovodi do prskanja. Prosušite ih i lagano, uz pomoć špatule, spuštajte u tiganj, sa što manje visine. Da bi posle prženja vaša kuhinja bila što čistija, bitno je i da tiganj ne bude previše plitak. Dakle, koristite dublji ili, što je još bolje, šerpu. Javite nam da li vam je ovo bilo od pomoći. Pišite nam u komentarima ispod.

Ads