Đorđe Balašević, poznati pjesnik, muzičar, kantautor, komičar, pisac, izvođač, umro je prije nekoliko dana usljed komplikacija upale pluća i to je potreslo cijelu bivšu Jugoslaviju koja se još uvijek pokušava nositi sa ovim ogromnim gubitkom. Iako je mnogo ljudi voljelo Balaševića kao osobu te njegova muzička djela, koja su već decenijama ogromni hitovi, mnogo se kontroverznih i negativnih ličnosti odlučilo dotaći Balaševićevog lika.

Nedavno je Arkanov sin uputio nekoliko negativnih i neupućenih komentara vezanih za Balaševićev duhovit način da se zbliži sa publikom pokušavajući da izblijedi granice koje mi kao južnoslavenski narodi već nekoliko decenija nažalost postavljamo između sebe. Najnoviji negativni komentari dolaze od strane prof.dr. Vojislava Šešelja koji je nedavno u emisiji Hit Tvit počeo da se dotiče pokojnog Balaševića. Prvo je izjavio da je sve što je imao reći o pokojnom pjevaču rekao dok je bio živ i te da sada, kada više nije među nama, ne želi više da priča o njemu, ali je naveo kako smatra da su spomenici na Svetozara Miletića, Nikole Pašića i Vuka Karadžića oskrnavljeni na paganski način. Naročito se fokusirao na Balaševića i Miletića, spomenuvši kako je uvreda da se preljepljuje Balaševićevo ime preko Miletićevog, na šta su voditelji emisije ostali šokirani. Odmah su prozvali Šešeljeve uvrede prema Balaševiću nakon čega je situacija u emisiji poprilično eskalirala.

Šešelj je poznat po svojim izjavama i stavovima koji su poprilično kontroverzni, ali ovde se radi o čovjeku koji je nedavno preminuo i za kojim još uvijek pate bivši Jugosloveni. Šta vi mislite o ovome?

Ads