Džo Bajden je postao 46. Predsjednik SAD, to se može sigurno okarakterisati kao vrhunac političke karijere u Americi. Ali sa takvih uspjehom dolaze i negativni aspekti. Naime kao i svaki političar koji je dosegao ovu poziciju i Bajden je došao na repertoar detaljnih istraživanja od strane američih medija. U svačijem ormaru ima prljavog veša pa i Bajdenovom. Mnogi smatraju da je njegov srednji sin Hanter najslabija karika u Bajdenovoj porodici, te bi mogao imati negativan uticaj na Bajdena u vršenju tako velike funkcije kao što je američki predsjednik.

Hanter je pedesetogodišnji advokat, i već odavno je poznat američkoj javnosti po ekscesima, skandalima i jednostavno burnom životu. Najčešće ga opisuju kao „crnu ovcu porodice Bajden.“ Šok u američkoj javnosti je napravio 2017. kada se pojavila informacija da je bio u jako prisnoj vezi sa Hali Bajden. Hali je bila udovica Hanterovog brata Boua koji je par godina ranije izgubio borbu sa opakom bolešću. Samo godinu dana nakon što je Bou preminuo, Hanter i Hali su započeli vezu koja je trajala sve do 2019. Začuđujuće je bila navodna podrška ovoj vezi od strane Džo Bajdena, Hanterovog oca i njegove maćehe Džil. „Sretni smo što su se Hanter i Hali pronašli i ponovo izgradili svoje živote nakon tolike tuge. Imaju moju i Džilinu potpunu podršku, te se radujemo zbog njih.“, tada su zvanično izjavili Džo i njegova supruga. Kao što znamo ta veza nije trajala dugo, ipak nedugo nakon raskida sa Hali oženio je Melisu Koen, modelicu sa kojom je nedavno dobio i dijete.

Ovaj advokat je još jednom bio u braku, sa Ketlin Bajden s kojom ima troje djece. Ketlin je bila ta koja je podnijela zahtjev za razvod 2015. Razlozi su brojni, ali na prvom jeste je Hanterova nevjera, ali i upotreba zabranjenih supstanci. Također je tvrdila da je bio u dugovima preko guše. Tokom predizborne kampanje Donald Tramp je insinuirao kako se Džo Bajden koristio svojim položajem da pomogne Hanteru. Tramp je čak tvrdio da državni tužilac treba pokrenuti istragu o Hanterovom biznisu van Amerike.

Ads