U nastavku današnjeg članka danas se vraćamo u 80 godin eprošlog veka, kada je bilo puno boolje u svakom segmentu života. Krenućemo samo od ekonimje koj aje bila jedba od jačih u celom svetu, a izvoz je itekako bio jak, uvozili skoro nismo ništa, jer je tadašnja Jugoslavija raspolagala sa svim resursima koji su bili potrebni za jedan normalan život.

Mi se danas dotičemo muzike, koja je defnitivno u tom periodu bila i više nego jaka. Da biste snimili ploču u to vreme, niste mogli da platite, nego ste morali da prolazite razne komisije da biste potpisali ugovor sa diskografskom kućom. Tako da pesme iz tog perioda, bez obzira o kojem se žanru radi, bile i više nego kvalitetne, a slušaku se i dan danas. Sledeće pitanje, da li sznate ko je na naslovnoj slici?

Verujemo da ste mislii da je u pitanju Vlado Kalember, ali nije, prevarili ste se. U pitanju je Alen Slavica koji je bio jedna od najvećih zvezda bivše Jugoslavije. 1964 godine je rođen u Karlovcu u Hrvatskoj. U svojoj i više nego bogatoj karijeri objavio je verovali ili ne čak 14 studijskih albuma. Inače, njegovi albumi “Šarene oči”, “Ispod tvoga jastuka”, “Ti si moja sretna zvijezda” i “Pod krilima neba” prodati su u zlatnom i srebrnom tiražu, dok je album “Dao sam ti dušu” dostigao platinasti tiraž! Ta pesma je i dan danas evergrin, i nema osobe koja je nije otpevala na svojim koncertima, prelepa balada. Supruga Sandra i ćerka Ema su njegovo najveće blago, a danas puno radi za druge izvođače u Hrvatskoj i regiji.

Ads