Novak Đoković našao se pod ogromnim pritiskom svjetske javnosti nakon nemilog događaja koji se odigrao prije više od sedmicu dana. Naime, kao što već svi znaju, desila se nesreća na terenu kada je Novak sasvim slučajno pogodio linijskog sudiju lopticom, iako je ona navodno bila upućena skupljačima loptica, što Nole inače radi nakon svakog gema.  Zbog ovog čina, Novak je odmah diskvalifikovan sa US Opena, a pored toga mu je oduzeta i zarada sa tog turnira, kao i bodovi.

Mnogi su „likovali“ nad ovime, posebno strani stručnjaci i mediji kojima Đoković baš i nije favorit, ali je bilo i par iznenađenja, gdje su ljudi koji inače nisu ljubitelji ovog tenisera stali na njegovu stranu nakon što su pregledali snimke koji su objavljeni u javnosti. Dosta njih smatra kako je ova reakcija bila pretjerana i da nije baš u redu što se tako završilo, da je mogao dobiti i neku blažu kaznu. Novak se nije htio obraćati medijima nego vrijeme dok se nisu slegli i njegovi utisci, a sada je odlučio dati izjavio preko video čata. Naime, on je kazao kako se pomirio sa odlukom sudija, jer pravila su pravila i ne može se ništa promjeniti.

Međutim, ono što je rekao nakon toga iznenadilo je mnoge: „Ne mogu da vam obećam ili garantujem da nikada više neću uraditi nešto slično ovome u životu. Naravno, daću sve od sebe, ali sve je moguće u životu.“ Priznao je da je i ranije imao takve ispade ljutnje na terenu, ali je barem bio iskren i nije htio uvjeravati ni sebe ni druge u ono u šta nije siguran.

Ads