O odnosima između svekrve i snahe ili punice i zeta postoji toliko anegdota i šala da neke od njih postaju već i narodne poslovice. Sigurno ste i vi do sada čuli slučajeve da zet ne da punici ni da mu priviri u kuću jer mu se miješa u brak, a najgora je situacija kada mladi bračni par živi zajedno sa roditeljima gdje obavezno dolazi do sukoba generacija.

Danas su ove situacije rjeđe jer mladi uglavnom nastoje da se odvoje i da žive sami, ali ii u ovim slučajevima može doći do problema jer neke majke, bilo da su punice ili svekrve nikako ne mogu da shvate da su njihova djeca odrasla i da imaju svoju porodicu pa stalno guraju nos gdje mu nije mjesto.

Kolika god da je ta netrpeljivost smatramo da ništa ne može biti razlog da se zetovi i snahe sa svojim punicama i svekrvama obračunavaju fizički, kao što je to u slučaju o kojem danas pišemo. U Srbiji je odjeknula vijest da je poznati muzičar Marko Marković, koji je inače sin pjevača Bobana Markovića, svoju punicu ni manje ni više, nego pregazio automobilom. Razlog za ovakav njegov postupak još uvijek nije poznat javnosti a on se tereti za krivično djelo pokušaj ubistva.

Poznato je da je Marković živio zajedno sa svojom vjerenicom, ali i da su njih dvoje svoju vezu prekinuli na mjesec dana prije nego se desio ovaj užasan događaj. Javnost možda nikada ne bi ni doznala za ovo njegovo djelo da njegova bivša vjerenica nije na društvenim mrežama objavila video u kojem je sve ispričala i proklinjala ga zbog onog što je uradio. Ona je rekla da se sve desilo pred njenom porodičnom kućom i da je Marko autom, idući u rikverc, udario njenu majku koja ima slomljen kuk i lom noge.

Ads