Muzičko takmičenje Zvezde Granda je najgledaniji šou program ovog tipa u regionu već godinama a traje od 2004. godine kada su počele i prve audicije. Na našem području je ovo bio do tada nepoznat koncept emisija a vremenom se pojavilo još dosta njih, ali Zvezdama Granda nijedna nije bila ni blizu.

Prvi pobjednik ovog takmičenja je bio Branislav Bane Mojićević za kojeg se poslije nije čulo ali je u takmičenju bilo i onih pjevača i pjevačica koji su poslije napravili zavidne karijere i koji su danas poznate estradne ličnosti. I žiri je svoj sastav mijenjao tokom godima i u njemu su bili najpoznatiji muzičari i pjevači iz Srbije ali je definitivno najbolji ovaj koji čine originalni član od samog početka Dragan Stojković Bosanac, Ana Bekuta, Viki Miljković, Đorđe David, Jelena Karleuša i Marija Šerifović.

U medijima vrlo često osvanu napisi kako neko od njih napušta Zvezde Granda ali se to do sada nije desilo mada su u posljednje vrijeme sve češće informacije o tome da bi Marija zaista mogla napustiti žiri. Ona se trenutno nalazi u Kaliforniji i veoma je aktivna na Instagramu.

Nedavno je postavila jedan video u kojem je rekla kao joj je u Kaliforniji super i da će Saša vjerovatno morati da joj nađe zamjenu u žiriju jer će ona po povratku u Srbiju morati u karantenu. Ovo je bila šala, a kako je Saša reagovao još se ne zna jer on mrzi kada mu se neke stvari rade iza leđa i znao je i raskinuti ugovore kad se naljuti.

Ads