Velika prašina se digla oko posljednje afere koja je potresla Srbiju, u kojoj su glavni akteri bili pjevačica Ljupka Stević i general policije Dragiša Simić, koji su u vezi bili preko deset godina, iako je Simić cijelo vrijeme bio oženjen sa suprugom sa kojom ima i četvero djece. Ovo je postala goruća tema u cijeloj državi, a zbog toga je preksinoć gostovao u jednoj emisiji, u kojoj je gost bio i šef diplomatije, Ivica Dačić. Naime, general Dragiša Simić otvoreno je pričao o svemu što se dešavalo ovih dana, obzirom da je javnost već upoznata sa slučajem, a mnogi su primjetili i pukotinu na usni koja je rezultat Ljupkinog napada.

Naime, Simić je kazao kako je Ljupka oštetila dvoja njegova kola, ali ga je i napala u stanu, prilikom čega je zadobio povredu, ali kaže kako je on samo prekrštenih ruku izašao iz stana, ne želivši da joj nanese bilo kakve povrede. Međutim, kada je išao reklamni blok tokom emisije, gosti su se malo opustili pa su ćaskali, ali nisu znali kada su opet vraćeni u eter, pa se tako čuo Dačić kako govori Simiću: “Reci mi, jesi se ti čuo sa ženom? Šta ti kaže? ” Ovo su čuli svi gledaoci, ali nisu uspjeli čuti Simićev odgovor, jer su im tad rekli da su u eteru.

Dačić ipak nije bio svjestan da su vraćeni, pa je dodao na sve: “Bolje bi bilo da je Simić izbegao cijeli ovaj skandal, nije mu bio potreban. Ovo mu nije trebalo.” Kada je shvatio da su cijelo vrijeme u eteru, povukao se a vidjelo se i da mu je bilo blago neprijatno.

Ads