Prošlo je nešto manje od mjesec dana otkako je Džej Ramadanovski preminuo, a iza sebe je ostavio neutješne kćerke ali i veliki broj kolega, prijatelja, poznanika i fanova, koji su ga svugdje pratili i bili kod njega u nekim momentima. S druge strane, postoje priče kako su mu mnogi okrenuli leđa kada je ostao bez novca, što i nije bilo čudno za njega jer je uvijek dijelio sve što je imao, pa je tako davao bakšiše, dijelio novac svugdje, a njegov kum je pričao kako je na svadbama pogotovo, znao često ući u kuhinju da igra kolo sa radnicima, ne osvrćući se na ostale, pa im je dijelio novčanice od 50 i sto eura.

Poznati pjevač Zoran Kalezić već prije nekog vremena se povukao sa javne scene, a sada je pričao i o razlozima zbog kojih je to uradio, ali se također dotaknuo priče i o pokojnom Džeju, ali i o stanju na estradi. On je tako kazao da je muzika “privilegovana stvar” i da su se tako ljudi i odnosili prema pjevačima kao što je Halid Bešlić, Tozovac, pa čak i Lepa Lukić, iako mu se ne dopada smjer njenog života u posljednjih nekoliko godina, dok danas muzika znači nešto sasvim drugo.

On je tako čak kazao da je Džej otišao na “vrijeme”, dok je još bio “veliki Džej, a ne poražen od života”. Kazao je i da mu je žao što su Džeja skoro svi osim porodice zanemarili kada se borio sa svojim porocima, i da je to upravo “užas Balkana”. Ostatak pročitajte OVDJE

Ads