Vjerujemo da je svakoj ženi koja je domaćica pojedini kućni poslovi teže padaju u odnosu ne neke, pa je tako nekima peglanje jedan od najdosadnijih i najtežih poslova koje moraju da urade. Postoje razni tipovi žena, s jedne strane imamo one koje sav veš ispeglaju odmah i sve imaju fino posloženo i ispeglano, a sa druge strane imamo one koje to mrzi da rade.

Pa tako kada dođe vrijeme da se spreme za neki bitan događaj naiđu na problem izgužvanih pantalona ili košulje, i onda nemaju vremena kako bi to ispeglale, ali i za to ima rješenje, a mi vam u nastavku donosimo neka od njih, koja će vam biti itekako od velike pomoći. Ukoliko ne volite da peglate, evo nekoliko savjeta kako da imate ispeglanu odjeću bez da uzmete peglu u ruke. Jedan od njih jeste i mašina za sušenje veša. Pošpricajte odjeću da vodom i ubacite je u mašinu sa nekim vlažnim predmetom, a onda stavite mašinu na program od 15 minuta, i imat ćete ispleganu odjeću.

Drugi efikasan trik jeste da koristite fen za kosu, a sve što treba da uradite jeste da položite izgužvani predmet na ravnu površinu i “sušite” ga vrućim vazduhom iz fena za kosu. Držite fen nekoliko centimetara iznad tkanine i sušite prednji i zadnji dio odjeće. Nabori će ubrzo nestati pred vašim očima. Možete poprskati ili nanijeti nekoliko kapi vode na predmet prije nego što ga osušite kako biste ga omekšali. Da li ste već do sada isprobali jedan od ovih trikova? Pišite nam. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Ads