Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić inače je poznat kao čovjek koji ne voli svoju intimu iznositi javno, jer smatra da njegov privatni život ne treba da bude “serviran na tanjiru” samo zato jer on obnaša funkciju predsjednika države. Naime, on je vrlo aktuelna politička ličnost zbog svojih stavova i poteza, a pogotovo nakon što je i Srbiju pogodila epidemija korona virusom, ali i nakon što je ponovno povučeno pitanje nezavisnosti Kosova.

Naime, predsjednik Vučić je sada postao poznat i izvan granica Balkana otkako je u Vašingtonu bio na pregovorima sa predstavnicima privremene vlasti u Kosovu, ali i predsjednika SAD-a, gdje su potpisali zvanični ekonomski sporazum između ovih država. Ova vijest je postala još poznatija upravo zato jer su nakon tog historijskog potpisivanja, Vlada Srbije, Kosova i SAD-a postale kandidat  za primanje Nobelove nagrade za mir. Vučić je još jednom tako dospio na glavnu stranu svih medija, a sada se ponovno pokušavaju “iščačkati” neki detalji iz njegova privatnog života. Tako je mnogima zapala za oko slika njegove kćerke Milice, koja je nosila tradicionalnu rusku nošnju kada je učestvovala na Olimpijadi znanja u Ruskoj školi, iz ruskog jezika, hemije, matematike i fizike.

On je tada bio u funkciji ponosnog tate, a ne predsjednika, pa je tako morao podijeliti sliku i na svim društvenim mrežama sa svojom kćerkom te je napisao na objavi: “Tatino sunce”. Ovo je raznježilo mnoge pristalice predsjednika Srbije, obzirom da je tim činom pokazao da on nije samo formalan, ozbiljan političar, nego je i pravi otac svojoj djeci koji se ne srami iskazati im ljubav i javno.

Ads