Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković se posljednjih dan a našao na meti svih svjetskih medija koji ga napadaju zbog organizacije Adria toura, koji je on organizovao u humanitarne svrhe. Ideja je bila plemenita, sav prihod je trebao ići u humanitarne svrhe a ljubiteljima tenisa u regionu bi bilo omogućeno da gledaju mečeve između nekih od najboljih tenisera svijeta.

Sve je prekinuto u Zadru, koji je bio druga stanica na turneji kada je jedan od učesnika, bugarin Gligor Dimitrov putem Instagrama obavijestio javnost da je pozitivan na korona virus. Nakon toga su se i ostali učesnici testirali i ispostavilo se da je nekoliko njih također pozitivno na kovid a među njima je bio i sam Novak, kao i njegova supruga Jelena.

Zapadni mediji, koji ionako Đokovića ne vole, su ovaj događaj iskoristili da ga stave na stub srama i osim kritika nisu se libili ni užasnih uvreda na račun broja jedan u tenisu. Mnogi su se pridružili ovoj hajci na Novaka i u samom regionu, zaboravljajući koliko je puta pomogao svima kada im je pomoć bila potrebna i to više nego izdašnim donacijama.

Novak se javno obratio i izvinuo svima koji su možda osjetili posljedice zbog održavanja toura, ali to i nije pomoglo. On još uvijek nije izašao u javnost, a prema riječima njegovog oca Srđana, cijelu ovu situaciju je Novak jak teško psihički podnio. Ipak, Novak je nastavio sa svojim dobrotvornim radom, pa je tako prije nekoliko dana Novom Pazaru donirao iznos od 5 miliona dinara za borbu protiv pandemije korona virusa.

Pored ovih problema koje ima, Novaku i njegovoj porodici se desila i nesreća koja ih je sve ražalostila. Njihov pas Tesla je preminuo, a Novakova supruga Jelena je na Instagram profilu objavila fotografiju sa njihovim kućnim ljubimcem i to na dan kada je trebao biti njegov rođendan. Tesla je bio veoma važan za cijelu porodicu a sa njima je proveo šest godina.

Ads