Sahrane su jedan od običaja čije sprovođenje varira od sela do sela, grada do grada pa naravo i od države do države. Sigurno ste se nekad zadesili na nekoj sahrani, i na našim prostorima, gdje su običaji malo drugačiji nego što ste vi navikli. To je normalno, opet širom svijeta imamo toliko različitih običaja posljednjeg ispraćaja pokojnika da ovi naši i kada su malo „drugačiji“ nisu toliko neobični.

Sve do danas. Naime na društvenim mrežama se pojavio snimak sahrane koji je šokirao cijelu regiju a sigurni smo i svijet. Riječ je o sahrani u Somboru a ono što je šokantno jeste sama atmosfera. Svi smo navikli da se uprkos ozbiljnosti situacije i popije na sahranama, pa se neko i našali, jer svi različito tuguju. Na ovoj somborskoj sahrani se plesalo, ni manje ni više nego po sanduku pokojnika. Da dobro ste pročitali. Na ovom viralnom snimku se vidi pravo veselje prisutnih, dosta ih je i plesalo oko sanduka. Kako se veselje intenziviralo i jedna od gospođa u crnini je zaplesala ali tek kada se popela na pokojnikov sanduk. Naravno da je dio prisutnih bio zatečen, zbog toga imamo snimak situacije. Neko od prisutnih je u nevjerici odlučio da zabilježi ovu nesvakidanju situaciju. Nakon što je snimak završio na internetu postaje senzacija.

Nismo bili u mogućnosti saznati istinsku pozadinu ovog plesa na pokojnikovom kovčegu. Je li to zapravo bila njegova posljednja želja, jer je za života bio veseljak i nije želio da njegova sahrana bude tužna? Voljeli bi da je to slučaj. Ako nije onda je ova situacija samo jedna u nizu čudnovatih dogodovština sa naših prostora. Video pogledajte OVDJE

Ads