Kako se polako približava samo proleže, odmah sve veći broj ljudi sve više razmišlja o tome da krene sa sejanjem voća i povrća u svoojoj bašti, U poslednje dve godine imamo jako puno “novih” povrtlara, koji su zbog korona virusa krenuli sa uzgajanjem sitnog povrća po balkonu, a oni koji su imali nešto malo zemlje na selu, ozbiljno su se zadali oko tih poslova.

Treba biti realan pa reći da mnogi od njih nisu imali baš puno iskustva sa ovim poslom, pa im neke kulture nisu niti uspevale, kao ni to da nisu znali da zaštite svoje biljke od štetočina. Međutim, niko se nije rodio naučen, pa je tako trebalo vremena da se nauče neke stvari. Koliko god da vam rodi paradajz ili paprika, nikada definitivno tokom noći je ne možete zaštititi od hladnoće ili vanjskih faktora, koji znaju sav vaš trud definitivno da bace niz vodu.

Mi vam tako danas u nastavku našeg članka ddonosimo jedan jako dobar savet, koji će vam sigurno doneti neke jako korisne savete kako da imate što lepšu i bolju baštu. Verovali ili ne, soda bikarbona, osim što ima itekako efektas u kuvanju, kao i čistoči same kuće, može vam itekako dobro doći i u vašoj bašti.

Ona odbija skoro sve štetočine a uz to hrani i biljke i sigurno u svojoj kući imate bar nekoliko kesica sode koje možete iskoristiti umesto pesticida. Verovali ili ne, soda bikarboja je u nekim slučajevima do 10 puta efektnija i jača od samog pesticida. Sve što treba da uradite jeste da pomešate jednu poljicu tople vode, šolju soda bikarbone, te pola šoljice maslinovog ulja. Stavite u bocu sa raspršivačem i onda popršćite listove vaših biljki, koje će vam biti i više nego zahvalne.

Ads