Strašna vijest nam dolazi iz Bosne i Hercegovine, a naravno kao što možete i pretpostaviti povezana je sa crnom hronikom. Naime, u sarajevskom naselju Alipašino Polje, prije neki dan su uhapšene majka i njena kćerka tinejdžerka zbog užasnog zločina koji su počinile, a riječ je o čedomorstvu. Njih dvije su ubile bebu i sakrile su je u jedan sanduk koji se nalazi u njihovom stanu. Tužilaštvo Kantona Sarajevo je saopštilo da je majka koja ima 47 godina pomogla svojoj kćerci u ovom strašnom zločinu.

Ona je pokušala da pomogne da se ovaj stravični zločin prikrije, jer je odmah po rođenju bebe u stanu, uzela plastičnu kesu i zamotala je, pa je onda stavila u jedan mali sanduk. Prema saznanjima koja imamo beba je danima provela vrijeme u tom sanduku, a prvog dana je bila već mrtva, a kada je policija došla, u stanu su pronašli dokaze i tragove ovog ubistva, te je njoj određen jednomjesečni pritvor, dok je njena kćerka u jednoj odgojnoj ustanovi s obzirom na to da je maloljetna. Zadatak policije je da sada istraži ko je još znao za ovaj strašni zločin koji su njh dvije počinile.

Prema prvim informacijama prošlo je nekoliko dana dok se nije saznalo za ovaj zločin, jer je maloljetna djevojka primljena na UKC Koševo sa teškim i obilnim krvarenjem, ali i jakim bolovima. Doktori su odmah primjetili da se radi o krvarenju koje je uslovljeno od porođaja, a kada su je doktori pitali gdje joj je beba, ona je rekla da ne zna, tako da je policija morala odmah intervenisati. Ni komšije ništa nis u primjetile, a ono što znaju jeste da je majka veliki vjernik i da svaki dan ide u džamiju, tako da ih je ova vijest itekako zatekla.

Ads