Kada je u pitanju odnos između pacijenata i medicinskih radnika uvijek su tu na prvoj liniji medicinske sestre koje su sa pacijentima najviše u kontaktu. Posebno ako se radi o bolničkom liječenju, svako ko je imao to iskustvo i proveo neko vrijeme u bolnici zna da se doktori pojavljuju samo kada su vizite a da se za sve potrebe pacijenata brinu medicinske sestre.

One su, bar kada je Balkan u pitanju i preopterećene jer jako puno pacijenata spada pod nadzor jedne medicinske sestre i one u većini slučajeva ni ne mogu da stignu da svakome posvete dovoljno pažnje. Ono što se desilo u jednoj bolnici u Srbiji je šokiralo mnoge koji su čuli za ovaj incident, a radi se o tome da je jedan pacijent štapom pretukao medicinsku sestru koja ga je pokušala spriječiti da napusti bolnicu jer se radi o kovid bolesniku.

Sve se desilo u kovid bolnici u Nišu. Nakon što su urađeni pregledi i nalazi doktori su S.K. koji ima 82 godine odredili bolničko liječenje što on nije želio da prihvati iako mu zdravstveno stanje nije bilo dobro. Sestra koja ima 32 godine inicijala N.O. mu je pokušala objasniti da treba da ostane u bolnici da se urade još neki nalazi, ali je on pobjesnio i počeo da prijeti kako će skočiti kroz prozor.

Medicinska sestra ga je uspjela malo smiriti i smjestiti u bolničku sobu, ali je on, čim mu je ona okrenula leđa udario štapom po glavi i leđima iz sve snage. Pozvana je i policija koja je potvrdila da se sve ovako i odigralo i dodali su kako je ovakvo ponašanje nedopustivo.

Ads