Prije nekoliko godina, neobična priča o uskrsnuću dospjela je na naslovnice i mnoge je ljude ostavila zaprepaštenim. Priča ide ovako… Prema izvještajima nigerijskih medija, 59-godišnji nacionalni doktor Godwin Ujiru Amadou proglašen je mrtvim od strane njegovih kolega, ali je dva dana kasnije “vaskrsnuo”, stvarajući priču koja spaja elemente terora i vjere . Incident se dogodio u oblasti lokalne uprave Toto u državi Nasarawa, a Amadou je proglašen mrtvim oko 6 sati ujutro 5. septembra 2022. Nakon toga, njegovo tijelo je prebačeno u mrtvačnicu, gdje je ostalo do dolaska njegovog najstarijeg sina Jacoba Amadoua. Iz Abudže. Na dan zakazane sahrane, Amadou je doživio veliki šok dok je ustajao iz kovčega u koji je stavljen u pripremama za završne obrede i posljednji ispraćaj na groblju.

Proveo je dvije sedmice u bolnici i otpušten je dobrog zdravlja. Međutim, nedelju dana kasnije ponovo je doživeo jak bol u grudima. Djeca su ga uvjerila da se vrati u privatnu bolnicu i kasnije je prebačen u Keffier Federal Medical Centre. Ljekari su izjavili da se borio za život, ali je na kraju umro. “Kada sam otišao da posjetim svog oca iz Abudže, proglašen je mrtvim”, rekao je njegov sin Jacob. ” 7. U septembru smo vratili njegovo telo u selo i izložili ga na mestu gde je brinuo o pacijentima. Odjednom je kovčeg počeo da se trese i on je ustao iz kovčega.” Jakov je dodao: “Odmah sam osetio olakšanje , kao da sam se preselio u drugo kraljevstvo.

 

” Uskrsli čovjek ostao je tih kad mu je prvi put prišao, ali je kasnije zatražio da ga odvedu u kupaonicu da se opere. Nekoliko sati kasnije čak je tražio i hranu. Nakon razdoblja opuštanja, počeo je iznositi neke detalje. U intervjuu s dopisnikom The National, Amadu je tvrdio da je dijete svojih roditelja. Priznao je da se ne može sjetiti cijelog iskustva, ali se jasno sjeća trenutka kada se previjao u agoniji i tada osjetio olakšanje. “Zahvalan sam Bogu što mi je dao drugu priliku za život nakon što sam doživio smrt. Pravo je čudo da sam dobio još jednu priliku, a dane koji su mi dani namjeravam provesti propovijedajući evanđelje i služeći Bogu. ” Tijekom svog putovanja u nebo, prisjeća se da je osjećao mir. Vidio je kako se oblak otvara i masivni zlatni objekt nalik satelitu u svemiru.

Ads