U nastavku današnjeg članka malo se vražamo u prošplost, i idemo se malo prisetiti srpske kinemtografije sa početka njihove samostallnosti. Jedna od prvih serija koja se mogla pratiti sredinom 90 godina prošloga veka, jeste hit serija “Srećni ljudi”, koja se i dan danas gleda sa jako velikim žarom. Međutim, ona je snimaan u jako teškim uslovima i vremenima, taman nekada kada su Srbiji ukinute sankcije, i kada je završeno bombardovanje ove zemlje.

Malo ljudi zna, da su odlični glumci iz ove serije, jednostavno snimali iz ljubavi, bez ikakvih uslova, a ono što j eitekako karakteristično jeste to, da nisu imali nikakve honorare za ovu seriju, ali im je to bila itekako dobra reklaza njihovu daljnju karijeru.

Jedna od glumica je i Jugoslava Drašković, koaj danas ima 53 godine, a koja je tumačila Đinu u ovoj seriji. Ona se nije pojavila ni u jednoj seriji punih 20 godina, da bi se ponovo aktivirala nedavno u seriji “igra sudbine”. “Već 25 godina igram u Malom pozorištu “Puž” i Branko i Caca su moja druga porodica. Ko dolazi u “Pužić” sa decom zna da sam tu, a kada je reč o široj publici, televizijskoj prevashodno, u glumački život me je ponovo vratila serija “Igra sudbine”.

Mladi glumci me definitivno oduševljavaju, i imamo itekako puno optimizma, kome ćemo ostaviti svet glume.” izjavila je nedavno Jugoslava, koja je pre tri godine doživela porodičnu tragediju kada joj je preminuo suprug Zoran Cvetanović u 61. godini. Danas je plavuša, a ono što je karakteristično za ženu ove godine, bore se gotovo i ne vide. Sećate li se je vi?

Ads