U današnjem članku malo ćemo se baviti i dešavanjima u svijetu, pa vam tako u nastavku donosimo jednu veoma zanimljivu vijest, koja je slobodno možemo da kažemo šokirala cijeli svijet, posebno one koji se zanimaju za kraljevsku porodicu i dešavanjima u njoj. Tako da ćemo mi danas pisati o kraljici Elizabeti II koja je iznijela svoje mišljenje, a ujedno i želje, o tome koga bi ona voljela da vidinna prestolu nakon njene smrti.

Inače kraljica Elizabeta prvi je britanski monarh koji je doživio platinasti jubilej, što u prijevodu znači da je ona 70 godina na prijestolu. Novosti koje vam donosimo u nastavku, su te da je kraljica najavila iznenađujuće vijesti povodom 70-godišnjice njene vladavine. Naime, ona je u poruci voljela da je njena iskrena želja da Kamila, vojvotkinja od Kornvola, bude kraljica, kada princ Čarls postane kralj. Kako smo već naveli, kraljica je rekla kako je to njena “iskrena želja”.

Tako je kraljica Elizabeta II napisala sljedeće: “Moja je iskrena želja da, kada to vreme dođe, Kamila bude poznata kao kraljica supruga”, napisala je kraljica. “Kraljica supruga” se odnosi na supružnika vladajućeg kralja i značilo bi da je “kraljica Kamila” njena buduća titula. Inače, kraljica Elizabeta će u nedjelju postati prva britanska vladarka koja je na prijestolu bila 70 godina, i time če ujedno početi i njena godina platinastog jubileja. Ovaj historijski datim neće biti obilježen nekom velikom ceremonijom, jer ova 95 godina stara kraljica godišnjicu očeve smrti tradicionalno provodi daleko od očiju javnosti. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Ads