Veliki broj mladih žena stupa u bračnu zajednicu sa muškarcima koji su stariji od njih, a iako mnogi osuđuju takve poteze, one kažu da su sretne u braku. Naime, takve situacije na našim prostorima su postojale oduvijek, ali su ranije to pretežno bili ugovoreni brakovi, dok danas djevojke u većini slučajeva samovoljno pristaju na brak sa starijim muškarcima. Dosta njih kaže kako su muškarci njihovih godina prilično nezreli i neodgovorni, pa zbog toga preferiraju starije muškarce.

Tako smo kroz emisiju “Večera za 5 na selu” imali prilike upoznati kandidatkinju Sonju Lončarević, koja ima 33 godine, a njen suprug ima 65. Njih dvoje u braku su već 16 godina, a imaju i kćerku Rebeku, kojoj je 14 godina. Sonja se tokom emisije dotakla i svog privatnog života, te je pričala o tome kako im je bilo jako teško u početku, najviše zbog okoline koja nije prihvatala njihovu vezu, jer je bila prevelika razlika u godinama. Meutim, danas su svi navikli na njih dvoje, pa nemaju problema sa time, a i vide da njihov brak funkcioniše savršeno. Sonja kaže da ima situacija gdje se primjeti razlika u godinama, ali da to nije toliko strašno, pogotovo jer je Josip uvijek bio njena najveća podrška i čvrsta osoba koja joj je trebala u životu.

Njihov brak je kao i svaki drugi, bude tu rasprava i razmirica, ali pretežno zbog sitnica. Sonja je kazala kako je njen muž odličan kuhar i da ju je zapravo on naučio kako da kuha, te kako je i dan danas vrlo često zna obradovati smiješnim vicem, ukusnom večerom i dugim razgovorima.

Ads