Ovo doba godine je nekako rezervisano za spremanje zimnice, a evo ljeto nam je brzo prošlo, zima se nekako polako bliži, i došlo je vrijeme za spremanje zimnice, a na prvom mjestu je svakako ajvar. Ima osoba koje ne vole ljuto, ali kakav bi to ajvar bio ako nije barem malo ljut. Kada je on gotov i kada ga stavite na stol i poslužite to je super, međutim oni koji su ga pravili znaju koliko je to mukotrpan proces.

Treba vremena, truda i znanja da biste napravili dobar ajvar, a još jedna stvar koja muči one koji ga prave jeste kako ukloniti ljutinu sa ruku nkon pripreme? E pa mi vam u nastavku donosimo rješenje, i za to postoji trik, a ukoliko i vi imate ovaj problem, onda vam preporučujemo da sa nama ostanete do kraja, i da vidite o čemu se radi.

Dakle, ukoliko ste već došli u situaciju da oljutite ruke, onda znate da pranje običnim sapunom vam neće pomoći, ali evo jedan trik koji će vam biti od velike pomoći. Prije nego ruke operete sapunom i stavite pod vodu, šake prvo namažite jestivim uljem ili puterom, a onda nastavite normalno sa sapunom, i uspjet ćete da riješite vaš problem. Ukoliko ste nekim slučajem tako ljutim rukama dirali oči, napravite sebi hladne obloge koje ćete staviti na oči.

Pored svega navedenog, red bi bio i da saznamo kako da ljutinu uklonimo iz usta ukoliko smo pretjerali sa ljutom paprikom, tako da nemojte odmah da posežete za vodom, nego nolje sažvaćite komad ljeba, ili nešto od mliječnih proizvoda, uzmite jestivo ulje, ili kiselu hranu koija je odlična da neutrališete ljutinu u vašim ustima. da li ste za ovo znali i ranije? Pišite nam u komentarima ispod.

Ads