Kada govorimo o Zdravku Čoliću govorimo  o čovjeku za kojeg znaju apsolutno svi u regionu, i stari i mladi. Njegova karijera traje skoro pedeset godina i imao je toliko hitova da se ne mogu ni nabrojati. Jedan je od rijetkih muzičara koji je dobrodošao u sve države koje su nastale raspadom Jugoslavije i gdje god se pojavi puni najveće dvorane i u Zagrebu i u Beogradu i u Sarajevu.

Nikad za njega nije vezan nijedan skandal, svu svoju slavu i bogatstvo je stekao zahvaljujući svom trudu radu i prije svega talentu. Čola je danas porodičan čovjek koji sa svojom suprugom i dvije kćerke živi u vili koju je platio preko 2 miliona eura i koja se nalazi na periferiji Beograda u jednom mirnom naselju.

Zdravko se prilično kasno oženio i postao otac a o njegovom životu prije braka kruže razne priče koje tvrde da je on bio veliki zavodnik i da je mogao imati svaku djevojku koju poželi. Ovih dana je tako na društvenim mrežama krenula jedna prilično nevjerovatna priča a to je da Čola ima sina kojeg je napokon odlučio da prizna i to nakon 52 godine.

Naime, poznati pjevač Amir Kazć Leo jako liči na Čolu i to je nekoga potaklo da pokrene glasine da je on u stvari njegov sin, pogotovo zato što pored fizičke sličnosti njih dvojica imaju i sličnu boju glasa a i Leo pravi pjesme koje jako podsjećaju na Čoline. Inače, Amir Kazić Leo se pjevanjem bavi od svoje 17-e godine i karijeru je započeo u rodnom Bihaću. 2000-e godine je imao pjesmu Ljubi ljubice koja je postala veliki hit.

 

Ads