Dugo nismo pisali članak vezano za ovu temu, a kako iz samog naslova možete vidjeti radi se o ispucalim petama. Ovaj problem ima većina ljudi, i jednostavno kada dođe ljeto i lijepo vrijeme onda smo u problemu kako riješiti taj problem. Naime ovo je usko povezano sa zdravljem kože, a koja se zapostavlja sve više i viš, a mi nismo svjesni koliko je to zapravo važno za zdravlje jedne osobe. Recimo muškarci i nemaju neku naviku da se stalno mažu raznim kremama što bi zapravo trebali, a ćene to itekako osuđuju jer znaju koliko je to u suštini bitno.

Naime ovaj problem muči i žene i muškarce, jer kako smo gore već naveli nije prijatno obući papuče ili japanke, a pete izgledaju grozno, a najčešći problem koji većina imaju su upravo ispucale pete. Njih odlikuju pukotine koje se vide na koži koja je suha, boja je pretežno smeđa, ali i tamno žuta što ljudskom oku nikako ne može promaći.Jedan od razloga zbog čega je koža na petama ispucala jeste nedostatak vlažnosti kože, pogrešne ishrane, nepravilnog oblika stopala, pogrešne obuće i još mnogo toga.

Zato vam mi u nastavku teksta donosimo riješenje, tačnije recept koji će vam sigurno pomoći da riješite ovaj problem. Ono što vam je potrebno jeste 10 aspirina, koje ćete izmrviti i tu trebate dodati 250 mililitara alkohola, i sve to sjediniti i ostaviti da stoji tako dva dana. Zatim to namočite na vašepete prekrijte folijom i obucite čarape. Ujutru kada ustanete operite noge toplom vodom, a prve rezultate ćete vidjeti tek za par nedjelja.

Ads