Došlo je konačno vrijeme da se malo opustimo i zabavimo i odmorimo od teške i ubrzane svakodnevnice, zbog svih poslova i obaveza koje imamo, ali i cjelokupne situacije kako kod nas tako i u svijetu. Danas za vas imamo jednu veoma zanimljivu pitalicu, a vezana je za vožnju i vozače, koji itekako znaju pogriješiti u ovakvim situacijama.

Raskrsnice su veoma komplikovane posebno kada u nnjih uđete u najvećoj gužvi u saobraćaju ili kada ne rade semafori, e tada nastaju prave muke. To mora pokazati osnovno znanje, ali i refleksiju i sposobnosti. Baš zbog toga svjedočimo velikom broju nesreća, posebno kada se nađete na mjestima na kojima nema znakova, a tada se susretnete sa autom koji dolazi iz suprotnog smjera ili više njih.

Sigurno ste do sada više puta upali u dilemu, da jednostavno ne znate da li da krenete dalje. U nastavku vam donosimo jednu možda i najlakšu, a opet sa druge strane i jednu od najtežih raskrsnica. Na fotografiji imamo kamion koji planira da skrene lijevo, automobil želi ići desno, dok autobus želi ići pravo. Na križanju daklenemamo ni semafore niti bilo akkve znakove. Sada se postavlja pitanje ko ovdje ima prednost i kojim redoslijedom bi trebali ići? Napišite nam u komentare svoja mišljenja i odgovore.

Ads